Al honderden jaren lang slaagt de Griekse keuken erin zowel eenvoudige alsook geraffineerde bijzonderheden van de mediterrane keuken te bewaren. Mals lamsvlees, een veelvoud van vegetarische gerechten met door de zon gekoesterde groenten en natuurlijk vis en verschillende soorten zeevruchten – de heerlijke regionale specialiteiten, bereid met de beste olijfolie, maken ongetwijfeld ook uw gezin en gasten enthousiast. Wat denkt u van gevulde courgettes, inktvisragout met noedels, konijn met wilde groenten uit Chios of die verleidelijk zoete Bourekakia-deegzakjes?
In dit boek presenteren elf Griekse meester-koks authentieke recepten uit hun vaderland en maken de lezer met veel kennis van zaken en oog voor onderhoudende details deelgenoot van de geheimen van de Griekse keuken. Stap voor stap leggen zij uit hoe ook hobbykoks hun heerlijke creaties thuis kunnen bereiden en zo de bijzondere flair van de mediterrane keuken in huis kunnen halen. Laat u meevoeren, op een buitengewone culinaire reis en ontdek de Griekse keuken opnieuw.
Gewicht | 1,255 g |
---|