ANCIENT WORLDS

26,00

DVD, 106 min

Artikelnummer: 180113_84 Categorieën: ,

Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands

Beschaving is een van de grootste prestaties van de mensheid. Ancient Worlds is een prestigieuze zesdelige BBC-serie over de oorsprong en ontwikkeling van de Westerse beschaving.
Historicus en schrijver Richard Miles onderzoekt in het Midden-Oosten, Egypte, Pakistan en het Middellandse Zeegebied hoe de fundamenten van onze beschaving als democratie, samenleving, economie en technologie gevormd en bevochten zijn in klassieke culturen.
Ancient Worlds laat het bijzondere verhaal zien van verdwenen, vernietigde en moderne samenlevingen: van het oude Irak tot Augustus’ Rome en van Fenicië en de Griekse stadsstaten tot het Damascus van vandaag.
De serie onthult hoe onze voorouders ploeterden met hefbomen als religie en politiek, kunst en cultuur, oorlog en diplomatie en technologie en handel om een samenleving aan de praat te houden. Hun inzichten en blinde vlekken, hun doorbraken en impasses, hun overwinningen en rampen zijn de mijlpalen op de lange maar directe weg van de oudheid naar onze moderne wereld.

Gewicht 0,095 g
Scroll naar boven