BLAUWE EN RODE ZIEL

19,90

PERIKLIS SFYRIDIS

Artikelnummer: 051213_002 Categorieën: , ,

Mijn ziel is blauw en rood gekleurd, zoals de ziel van mijn vaderland – met haar blauwe en haar rode kinderen.
De personen en gebeurtenissen die mijn leven hebben getekend, begonnen onontkoombaar in mijn dromen op te duiken toen ik dichter bij de drempel van het niet-bestaan kwam. En dus heb ik deze roman geschreven, op grond van mijn ervaringen tijdens bezetting en burgeroorlog en de latere jaren van wederopbouw en dictatuur.
De personen en gebeurtenissen waarover ik vertel zijn merendeels op waarheid gebaseerd, maar soms vul ik de werkelijkheid aan met enige fabulering. Mijn methode: de beschrijving van een groot aantal voorvallen, die samen een wandschildering of mozaïek vormen van elke periode.

In deze wandschildering wordt een Grieks leven afgebeeld in de grote Noord-Griekse ‘medehoofdstad’ Thessaloníki, tegen de achtergrond van de Griekse geschiedenis van de twintigste eeuw.
Periklís Sfyridis is in 1933 geboren in Thessaloníki en groeide op in een familie en een samenleving die beide tot op het bot verdeeld waren tussen blauw en rood, conservatief en links. In deze autobiografische roman Blauwe en rode ziel betoont Sfyridis zich dezelfde rasverteller als in de vele verhalen die hij verder geschreven heeft.
Voor de Nederlandse lezer is een nawoord toegevoegd met de historische achtergrond van de roman.

Gewicht 0,24 g
Scroll naar boven