DE LAATSTE GRIEK

22,95

ARIS FIORETOS

Uitverkocht

Artikelnummer: 180113_500 Categorieën: , ,

Proza

Giannis Georgiadis, zoon van een Griekse boer, verlaat in het midden van de jaren zestig zijn vaderland om zijn grote liefde naar Zweden te volgen. Aanvankelijk lijkt het of hij in het paradijs is terechtgekomen – maar de ontmoeting met een nieuwe cultuur blijkt hem al snel zwaar te vallen, zwaarder dan hij kon vermoeden. Zijn beste vriend Kostas Kezdoglou werkt intussen aan een boek over het lot van Grieken die zich in het buitenland hebben gevestigd. Maar gaandeweg wordt het meer en meer een biografie van zijn vriend Giannis Georgiadis. Aanvankelijk komt Giannis onbezorgd uit het verhaal naar voren: glimlachend, gespierd en met een Robert Mitchumkuiltje in zijn kin. Geleidelijk aan groeit dit beeld uit tot een tragisch, maar ook hoopvol portret van de eeuw waarin hij leeft.
Aris Fioretos, geboren in Zweden, is een kind van een Griekse vader en een Oostenrijkse moeder. Hij debuteerde in 1991 en heeft sindsdien diverse – ook internationaal gerenommeerde en bekroonde – boeken gepubliceerd. Hij vertaalt Paul Auster, Friedrich Hölderlin en Vladimir Nabokov in het Zweeds, en recenseert voor Dagens Nyheter .De laatste Griek ontving de Swedish Radio Novel Prize en werd genomineerd voor de prestigieuze August Prize.

“De laatste Griek is niet moralistisch maar heeft alles in zich om ons uit onze slaap te houden. Zijn onsterfelijke held zoemt in een vergeefs gesloten wereld overal.” ***** Vrij Nederland
“Prachtige roman… Rijke stijl” Leeuwarder Courant

Gewicht 0,515 g
Scroll naar boven