HET WEKKERTJE VAN 23:34

17,95

MARIO MOLENGRAAF

Artikelnummer: 180113_507 Categorieën: , ,

Eind 2001 verloor Mario Molegraaf na drieëntwintig jaar Hans Warren, de schrijver en dichter met wie hij niet alleen het leven deelde, maar ook het werk aan vertalingen, bloemlezingen en andere uitgaven (beiden hebben gezorgt voor een prachtige vertaling van o.a. Kavafis).
Zijn existentie lag aan scherven. Maar Molegraaf weigerde zich in zijn verdriet te wentelen. Hij besloot onbeschroomd naar het geluk te streven.
Het schrijven, het met nietsontziende eerlijkheid schrijven aan wat uiteindelijkHet wekkertje van 23:34 werd, was daarbij zijn belangrijkste hulpmiddel.
In Hans WarrensGeheim dagboek is Mario Molegraaf een personage, nu wordt hij weer een persoon. Het wekkertje van 23:34 is het aangrijpende en fascinerende verhaal van een achterblijver die overleven niet genoeg vindt, maar zonder zijn dode te verlaten voor het leven kiest. De avonturen van een weduwnaar, gruwelijk en vrolijk. Een weduwnaar die inmiddels met een vrouw door het leven gaat in plaats van met een man.
Toch getuigtHet wekkertje van 23:34 vooral van Molegraafs trouw. Want ondanks alle ogenschijnlijk radicale veranderingen in zijn leven richt hij met dit veelzijdige geschrift vooral een monument op voor Hans Warren.

Gewicht 0,425 g
Scroll naar boven