VUUR UIT DE HEMEL

17,00

MARY RENAULT

Artikelnummer: 180113_1620 Categorieën: , ,

Vuur uit de hemel vertelt het levensverhaal van de legendarische Alexander de Grote, een van de boeiendste personen uit de geschiedenis, vanaf zijn geboorte tot zijn twintigste toen hij zijn vader opvolgde als koning van Macedonië.
Het boek geeft een prachtig beeld van Alexanders jeugdjaren en van de ervaringen die bepalend waren voor de vorming van zijn karakter. Heen en weer geslingerd tussen bewondering, liefde en haar voor zijn vader, koning Philippos van Macedonië, en op zijn hoede voor de jaloerse en verslindende affectie van zijn moeder, koningin Olympias, leert Alexander al heel vroeg zijn eigen oordeel te vormen.
Van zijn vriend Hephaistion, die alles met hem deelt, leert hij wat vertrouwen is terwijl de lessen van Aristoteles zijn geest prikkelen. Hij doodt zijn eerste tegenstander in de strijd als hij twaalf jaar oud is. Op zijn zestiende is hij commandant van de cavalerie van het Macedonische leger. En wanneer zijn vader wordt vermoord zijn Alexanders talenten en ambities zo ver ontwikkeld dat ze passen bij zijn koningschap.

Gewicht 0,4 g
Scroll naar boven