1821 (8 DVD)

35,00

8 DVD, 830 min

Artikelnummer: 180113_11 Categorieën: ,

Taal : Grieks
Ondertiteling : Engels

1821 is een serie van acht unieke documentaires van SKAI TV, die het verhaal van de revolutie van 1821 en de stichting van de moderne Griekse staat vertelt.
De opnames tonen, voor het eerst op de Griekse tv, het dagelijkse leven, heroïsche veldslagen en civiele conflicten van de Griekse bevolking, geven een andere kijk op de mythes rond de onafhankelijkheidsstrijd en vertellen het verhaal van 1821 uit een andere optiek.
De serie probeert een bijdrage te leveren aan het verder bestuderen van de revolutie van ’21 en onderzoekt of de 400 jarige Turkse overheersing alleen een soort Griekse “middeleeuwen” was of dat deze periode ook heeft geleid tot belangrijke veranderingen in de samenleving.Veranderingen die een positieve invloed hebben gehad bij de oprichting van de moderne Griekse staat en die hebben geleid tot, tegen alle toenmalige voorspellingen in, deze grote historische ontwikkeling: de oprichting van de moderne Griekse staat. Deze staat was gebaseerd op een lange culturele traditie met als belangrijkste basiswaarde zowel de taal van de oude Griekse teksten als die van het Nieuwe Testament.
Dramatische voorstellingen die vorm geven aan het onbekende, dagelijks leven van gewone mensen, de gevechten en de barre omstandigheden van het tijdperk van de revolutie, samen met bepalende acties van helden van de revolutie, in combinatie met spannende drie-dimensionale beelden en animaties van een verloren wereld op belangrijke historische locaties in Griekenland, Europa en de Balkan.
De serie geeft de kijker de mogelijkheid om de spannende gebeurtenissen die het hedendaagse Griekenland gevormd hebben zelf te ervaren, om sommige mythes van de strijd opnieuw te beoordelen en zicht te verdiepen in de betekenis van de revolutie van 1821 op het leven en de staat van vandaag.

Gewicht 0,39 g
Scroll naar boven