DE PELOPONNESOS: EPIDAURUS & OLYMPIA

12,00

DVD, 30min

Artikelnummer: 180113_234 Categorieën: ,

Taal : Engels, Duits
Ondertiteling : Nederlands

De Peloponnesos of Peloponnesus is het grootste schiereiland van Griekenland, en ligt ten zuiden van het Griekse vasteland. Het wordt daarvan gescheiden door de golf van Korinthe en de golf van Egina en ermee verbonden door de smalle Landlengte van Korinthe. De oppervlakte bedraagt 21.379 km2, ongeveer de helft van Nederland en het is genoemd naar de Griekse held Pelops (het woord nesos betekend eiland) hoewel de Peloponnesos een schiereiland is. Sinds de middeleeuwen wordt de Peloponnesos ook wel eens Morea genoemd.
Gesitueerd in een kleine vallei in de Peleponnesos strekt zich het heligdom van Epidaurus over verschillende niveaus uit. Hier ligt de oorsprong van de cultus van Asclepios ( 6de eeuw v. Chr.), maar de belangrijkste monumenten, in het bijzonder het theater dat als een van de meest pure meesterwerken van de Griekse architectuur wordt beschouwd, stammen uit de 4de eeuw na Chr..

Olympia gelegen in een vallei in de Peloponnesos, is al sinds prehistorische tijden bevolkt. In de 10de eeuw v. Chr. werd het het centrum voor de verering van Zeus. De Altis, het heiligdom van de goden, heeft een van de hoogste concentraties antieke Griekse meesterwerken. Naast tempels bevinden zich hier de resten van de bouwwerken die opgericht werden voor de olympische spelen die hier voor het eerst in het jaar 776 voor Christus gehouden werden.

Gewicht 0,085 g
Scroll naar boven